Met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Tavola 20, 21, 22/03/2022

Terug naar Actualiteit

Bij het oprijden van één van de parkings van de Expo site in Kortrijk, konden wij al zien dat het erg druk zou worden op Tavola 2022. En met reden: na twee jaar van annulaties waren de deelnemende bedrijven en bezoekers meer dan blij terug te kunnen keren naar de bruisende activiteit van een voedingsbeurs “in vivo”.

Als onderzoekers van het Interreg-SIMILAR-project konden wij eindelijk aan dit soort evenementen deelnemen. Wij begrijpen ten volle de commerciële schade die de Covid-crisis op alle niveaus heeft veroorzaakt.

Tavola heeft ons onder meer in staat gesteld bedrijven te vinden die zich reeds in ons netwerk bevinden. Daartoe behoren Belberry, Maisonnie, Brasserie ’t Verzet, La jolie, Ferme Pecquereau en onze vrienden en collega’s van Hainaut Développement en filière-adt.eu, een ander Interreg-project dat ons onderzoeksterrein gedeeltelijk overlapt.

In oktober organiseert SIAL Parijs haar activiteiten en worden de andere grote voedingsbeurzen hervat. Wij kunnen het belang van deze evenementen niet genoeg benadrukken. Alle deelnemers zijn het erover eens dat het bijwonen van een handelsbeurs bijna een verplichting is. Je ontmoet mensen, je praat met ze… je ziet en proeft producten. Wat is er belangrijker in de voedingssector?

Nog vooraleer alle problemen in verband met uitvoer, vervoer, wetgeving, douane, administratie en andere zijn opgelost, moet de ondernemer betrouwbare kanalen vinden. Een ontmoeting met een importeur of distributeur aan de andere kant van de grens zal vroeg of laat het pad effenen voor een duurzame zakenrelatie. 

footer anchor