Met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Brouwerij Huyghe in Melle

Een “Success story”: brouwerij Huyghe een bedrijf als geen ander.

De oude brouwerij aan de Geraardsbergsesteenweg te Melle

Als u ooit de kans krijgt om de Brouwerij Huyghe in Melle, bij Gent, te bezoeken, mag u deze kans niet laten voorbijgaan.
Wij hadden de eer en het genoegen te worden ontvangen door de CEO en eigenaar, de heer Alain De Laet, die ons toesprak met de ziel van een moderne ondernemer en die van een vader die trots zijn kind voorstelt.

De brouwerij Huyghe is al aan haar vierde generatie toe. En waar vele andere bedrijven reeds ten onder zijn gegaan, heeft Alain De Laet de weg geëffend voor zijn zoon die op een dag de spreekwoordelijke fakkel zal overnemen. Dus de toekomst lijkt verzekerd. De uitdagingen die zich stellen, zijn al grotendeels opgelost.

De brouwerij wil binnenkort, en misschien is ze dat al, de eerste brouwerij in België zijn op het vlak van duurzaamheid. Een blik op het dak volstaat om getroffen te worden door de duizenden vierkante meters zonnepanelen die een groot deel van de groene energie leveren die het bedrijf verbruikt..

Inox heeft koper vervangen

Naast de inspanningen om zo onafhankelijk mogelijk te zijn op het vlak van elektrische energie, heeft Alain De Laet ook geïnvesteerd in een modern systeem voor waterverbruik. Ook hier is een circuit opgezet waarbij het gebruikte water wordt gefilterd en behandeld en geschikt gemaakt voor consumptie.

Robots op de vatenafdeling

Bovendien reikt de visie van de CEO tot ver buiten onze grenzen. Delirium is een naam die doet denken aan een kwaliteitsproduct van de Verenigde Staten tot China! 87% van de productie gaat naar het buitenland, naar meer dan honderd landen.

Een beschutte werkplaats biedt werk aan niet minder dan 25 mensen. De brouwerij speelt ook een sociale rol in onze samenleving.

Ook niet te vergeten: de proeverij. In Melle worden niet alleen de verschillende Delirium bieren geproduceerd, maar ook andere bieren zoals Guillotine, Averbode, Mongozo…

De onderneming is gegroeid als een stevige boom met vele takken, fortuna audaces iuvat..

Terug naar Actualiteit

footer anchor